PATISSON FARCI |
ПРОДУКТИ
PATISSON |
2 средно големи тикви PATISSON
400 грама телешка кайма
2 супени лъжици доматено пюре или тук ако имаме домати от градината си ги сгъстяваме и добавяме после сгъстени
4 щипки сух розмарин или от мелничката ако имаме
200 грама настърган кашкавал аз сложих Comte
1 парче кашкавал за покриване на тиквите,където е махната шапката им
2 скилидки чесън
1 глава стар лук
две супени лъжици олио
сол и черен пипер от мелничка
Patisson farci |
ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме си нашите тикви . Слагаме да заври в един по-голям съд,който да побере тиквите , вода и щипка сол. Варим ги около 15-20 минути . През това време си правим плънката. Нарязваме си лука и го слагаме да се задуши с нашето олио или зехтин и малко вода. Това става на не много силен огън,за да не загори . След около минутка си добавяме и нашата кайма . Обръщаме я и нея като разбъркваме за минутка, две и добавяме доматеното пюре или сгъстените домати ,които да са не повече от четири супени лъжици. Тук оставяме водата добре да се изпари и нашата плънка да стане гъста и хомогенна. Дърпаме от котлона и добавяме чесъна,който го минаваме през пресичка, черния пипер от мелничката,сол . Оставяме настрана и отиваме да изчистим тиквите от техните срединки. Тук вече включваме фурната на 180 градуса.След това внимателно отстраняваме капачетата на тиквите . С помощта на една супена лъжица ги издълбаваме внимателно като първо махаме семките . След това като не стигаме до края на зеленчука вадим и неговата месеста част ,която я нарязваме на много фино и добавяме към каймата. Разбъркваме и добавяме настъргания кашкавал . Пак разбъркваме и пълним нашите тикви. Покриваме ги с шапките им и печем 20 минутки като накрая махаме шапките и слагаме парченце кашкавал и връщаме за минутка да се запече. Сервираме ги още топлички .
Тази лесна рецепта ни зарежда с лятно-есенно настроение и ако при сервирането и добавим клонки пресен розмарин ,прясна мента или прясна мащерка дори ,изберем едно прекрасно вино и приятна компания и хоп всичко около нас е прекрасно . Човек ,за да е щастлив му трябват такива семпли неща.
С разходка из моята градинка и разходката с колела с моят ученик ви пожелавам усмихнат ден и приятно готвене !
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
За първи път тази година в градинката си имам сорт домати,които си остават зелени. Имат малко повече месеста част и са по-киселички. Много ми допадна идеята да имам догодина и жълти и черни така като правя салати ще има дъга от цветове в чинията.
My little surprise |
За първи път и тиква от Прованс ,но е още зелена ,трябва да стане оранжева и малко по-голяма.
От това пътче зад къщата ми се вижда цялата долина. От тук започва и разходката ми с колело.
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
My little surprise |
Няма коментари:
Публикуване на коментар